Reservdelar - Allt intressant om Reservdelar
Reservdelspriser

Reservdelar

Priset på reservdelar variera väldigt mycket och en leverantör av en maskin, bil eller annan vara ska garantera att reservdelar till produkten går att köpa 10 år efter att den senaste produkten har sålts. Det finns dock ingen garanti till vilket pris reservdelen ska säljas.

Det finns exempel på när priset på reservdelen kan kosta mer är hela det ursprungliga systemet som t.ex. enkla plastskruvar för 900 kr eller speciella bildskärmar i säkerhetstillämpningar för 100.000 kr. Priserna på en gammal reservdel ökar med tiden och kan ibland vara mycket dyr.Pris på reservdelar

Reservdelar

Att reservdelspriset för en komponent är högre än de ursprungliga delkomponenter är inte så konstigt eftersom reservdelen måste lagerhållas och hanteras separat. Det har gjort jämförelse på att köpa en ny bil eller köpa alla reservdelarna i originalutförande från en bilverkstad och så blir det en prisskillnad på mellan 20 och 50 ggr eftersom hanteringskostnaden för ett enskilt litet fästelement blir väldigt hög.

Om du behöver köpa en reservdel och du anser att priset är för högt ska du alltid försöka pruta på reservdelen. Du kan också köpa alternativ reservdelar, framförallt till bilar hos t.ex. Mekonomen eller Skruvat vilket för t.ex. en katalysator kan vara en besparing på 80%. Genom att besöka bilskrotar, mc-skrotar kan du få den begagnade reservdelen till en bråkdel av vad en ny reservdel kostar.

I framtiden kommer du också kunna köpa reservdelarna billigare så om du tycker det är dyrt nu kan du vänta några år.